Thursday, February 3, 2011

Kaip sukurti nuotraukoje pastelinius atspalvius?

Dariau dukrytei nuotraukų albumėlį, tačiau kai kurios gero kadro nuotraukos, manęs netenkino spalvine gama, todėl užsigooglinau ir ieškojau būdo sukurti pastelinius atspalvius nuotraukoje. Pasirodo tai padaryti ne taip jau sudėtinga.Žingsniai būtų tokie:
  1. Atsidarome photoshope norimą foto;
  2. Spaudžiame pagrindiniame menu Image>Adjustments>Channel Mixer;
  3. Atsidariusiame nustatymų lange RED paliekame 100%, Green +50%, Blue +31%, Constant iki -11, Output Channel pasirenkame Green;
  4. Toliau Red padidiname iki 13%, green default 100%, blue padidiname iki 60%, Constant iki -11, output channle blue;
  5. Vel Red iki +28%, green iki +23%, blue paliekame 100%, constatnt iki -11;
  6. Spaudziam OK.
  7. Viskas.
Foto prieš maketavimą
Po

Pirmas viešas foto blynas:)


Galima sakyti, kad užsiimu fotografija. Toli gražu neprofesionaliame lygmenyje, nors veidrodini fotoaparatą turiu, netgi blykstę įsigyjau, netgi pora objektyvų, tačiau seniau dėl tingėjimo, o dabar dėl mažosios Elenos atsiradimo, niekaip neprisiruošiu išbandyti visas fotografavimo galimybes. Tačiau kai įrenginėjau vieną visuomeninį interjerą, teko suktis ir puošti jį savo fotografijomis. Taigi tai buvo pirmasis mano fotografavimas pagal užsakymą. ilgai galvojau, mėčiausi nuo vienos idėjos prie kitos, norėjosi kažko konceptualaus, bet kaip architektei, norėjosi ir įpaišyti foto į interjero visumą. Prisimenu jog buvo pavasaris, vėlyvas, šalia namo žydėjo vyšnia, labai jau gražus man jos žiedai pasirodė, balti balti daug jų daug, tada dar negalvojau, kad nufotografavus panaudosiu juos interjerui apipavidalinimui. Taigi kaip sakant nutraukiau aš tuos žiedus ir pasitelkiau į pagalbą seną gerą fotoshopą. Na su fotoshopu atskira istorija, nes neįvaldžius aš jo profesionaliai, bet maketuoti, retušuoti sugebu. By the way, kam reikalingos kažkokios žinios, jei po ranka www.google.com. Kaip sakant, if you cannot google properly, what else you can do properly? Taigi padariau tuos žiedus magendinius, na čia tokia spalva, kad tiktų prie bendros interioro atmosferos. Taigi pirmas mano bandymas, užsakovas apžavėtas, pinigai sumokėti, visi laimingi ir patenkinti...Tik vat foto nepasidariau šio interjero, todėl įdedu iš saito.
Foto spausdinau ant drobės, kainavo nemažai 800Lt, bet kadangi visi laimingi, tai kaina nesvarbu:)))
Darbų eiliškumas pradedantiesiems būtų toks:
  1. Imame foto, butinai geros kokybės, nes prastesnė nuotrauka - prastas paveikslas;
  2. Apdirbame foto Photoshope, aš suintensyvinau magenda spalva;
  3. Iškarpome nuotrauką slice įrankiu, padalinau į 9 dalis;
  4. Jeigu paveikslas bus sudarytas iš kelių dalių, geriausia pasidaryti būsimo maketą photoshope
  5. Vežame į fotocentrą pagaminti fotopaveikslą. Užleidimas ant rėmo paprastai būna apie 1-1,5cm. 
Neshopinta nuotraukos versija

Apie blogerius

Bloginimo kultūra Lietuvoje mano žiniomis jau siekia kokius 5-6 metus. Tai ilgas laiko tarpas, todėl atsirado įvairiausio plauko blogerių, siekiančių skirtingų tikslų arba nieko nesiekiančių. Vieni postina tai, kuom užsiima patys, dalinasi patirtimi, kiti niekuom neužsiima postina tai, kuom užsiima kiti, dar vieni kažkuom užsiima ir domisi kuom užsiima kiti, ketvirti neužsiima niekuom ir nesidomi kuom užsiima kiti, todėl postina tai ką galvoja...Aš gal save priskirsiu trečiai grupei, nes kažkuom užsiimu ir domiuosiu kuom užsiima kiti. Domiuosi viskuom kas gražu, darau viską kas yra gražu, gal niekada neišlysiu iš diletantizmo šešėlio, bet mano charakteriui nebūdingas polinkis į pastovumą, man visuomet įdomesnis pats procesas nei rezultatas, o ilgainiui kažkuom užsiimant pats procesas jau tampa įprastu ir pastoviu...
Savo profesiniams laimėjimams aprašyti sukursiu kitą blogą:)Šitas bus skirtas PABANDYMAMS.

Welcome to my new home...


Noriu pasidalinti su visais savo nebaigtais darbais, neįgyvendintomis idėjomis, kasdienine rutina, mažais atradimais, švenčių džiaugsmu, gyvenimiškais patarimais, savo kūryba...todėl STARTUOJU. Sulaukime pavasario kartu!